Bollinger Champagne B13

138.95

Alleen verkrijgbaar in de winkel ivm aangescherpte online verkopen

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Omschrijving:

De B13 heeft een delicatie kleur met gouden glinstering. De neus is rijk en
complex. De wijn heeft tonen van rijp geel fruit, verse amandel en aroma’s
van pruimen en perzik. In de mond elegant met aroma’s van wederom peer,
verse amandelen en tarte tatin. Daarbij mooi verweven herken je de minerale
expressie van Pinot Noir die het geheel verfris met uitzonderlijke citrus tonen
en fluweelzacht afsluit met een ziltige hint in de aanhoudende afdronk.

Druivensoorten:

Pinot Noir

Vinificatie:

In 2013 werd het Champagne gebied geconfronteerd met unieke
weersomstandigheden: een lange winter met sneeuw en vorst, een natte en
aarzelende lente, gevolgd door een zeer hete zomer met heftige
onweersbuien. Ondanks deze turbulente omstandigheden is Bollinger er in
geslaagd om deze wijn uit een bijzonder late oogst om te zetten in een
vintage champagne. Deze bijzondere wijn heeft zeven jaar flesrijping gehad.

Herkomst:

B13 is een Blanc de Noirs (uitsluitend gemaakt van Pinot Noir) die de
voortreffelijkheid belichaamt van de wijngaarden op de Montagne de Reims.
De cuvée omvat slechts vijf crus, waarvan 92% Grands Crus en 8% Premiers
Crus.
Deze vintage Blanc de Noirs champagne belichaamt de uitmuntendheid van
de Bollinger wijngaarden op de Montagne de Reims, en is een eerbetoon aan
Bollinger’s oenologische en ecologische waarden

Wijn/ Spijs:

Deze belegen champagne combineert goed met diverse schaal- en
schelpdiergerechten, zoals gegrilde sint-jakobsschelpen of tartaar van sintjakobsschelp. Ook gegrilde kreeft of kip in een lichte, romige saus smaken er
bijzonder goed bij. Let op dat u deze champagne niet te koud serveert. De
ideale serveertemperatuur is tussen de 8 en 10 °C. De wijn kan prima nog 15
jaar ouderen in de kelder

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bollinger Champagne B13” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *