Beschrijving
Roussillon, Frankrijk
Herkomst: Grijze leisteen met droge en koele winters, winderige lente’s en hete zomers en herfst onder Mediterraanse invloeden.
Vinificatie: 100% handwerk met handmatige oogst.
30 hl / ha op wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar.
Druiven: Syrah, Mourvedre, Grenache Noir
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 0.75L
Geur en Smaak: Paarse kleur met mooie zwarte reflecties, in de neus zwart fruit, frambozen en bramen. Een fruitige wijn die kruiden en geroosterde tonen combineert.
Wijn/Spijs: Italiaans eten, diverse kazen, steak met pepersaus, gorgonzola.
De druiven voor de Collioure worden vroeg geoogst, in de eerste helft van oktober. AOC Collioure wordt in tegenstelling tot Banyuls niet met alcohol versterkt en is dus een geheel andere wijn. Hij ligt minimaal 9 maanden op hout, maar kan zich daarna nog stug gedragen. Geen nood, want een Collioure laat zich enige tijd bewaren en wint in de loop der tijd aan smaak. Een volbloed, warm en zacht, zo is de Collioure het beste te omschrijven. Het is een krachtpatser die moeiteloos het gevecht aangaat met sterkte kazen, wild en kruiden. Maar eigenlijk is het jammer om hem als maaltijdbegeleider te gebruiken. Voor ons is het een typische fles voor een mooie avond in de herfst, intiem bij het openhaardvuur, eventueel met een goede sigaar. En natuurlijk de heerlijke rosé Collioure voor een prachtige zomerdag of avond.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.