Beschrijving
Piemonte, Italië
Herkomst: Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige
zomers. De wijngaarden liggen op 300 meter hoogte op een
helling met een zuidoostelijke positie. De bodem bestaat uit kalk
en mergel.
Vinificatie: De druiven worden gedurende 22-25 dagen vergist in roestvrijstalen tanks op een temperatuur van 30 °C – 32 °C. Vervolgens vindt malolactische behandeling plaats. Na klassieke maandenlange houtrijping rijpt de wijn nog lange tijd op fles.
Druiven: Nebbiolo
Alcoholpercentage: 14.5%
Inhoud: 0.75L
Geur en Smaak: Granaatrode wijn met oranje reflecties. Intens en elegant metaroma’s van gekonfijte bessen, aardse tonen en pittige, maar verfijnde tannines. Met de tijd ontwikkeling van meer complexe geuren als truffel en leer.
Wijn/Spijs: Wild zwijn, paddenstoelen en truffel combineren prachtig met deze Barolo. Verder klassieke Italiaanse gerechten op basis van tomaten en gerechten met oosterse kruiden als 5-spice.
Weetje: De Terlo-wijngaarden met daarbinnen de single vineyard Costa Grimaldi waren de eerste aanschaf van Barolo-wijngaarden dooroprichter Luigi Einaudi zelf. De jaarlijkse productie van de Costa Grimaldi bedraagt slechts 7000 flessen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.