Beschrijving
Campanië, Italië
Herkomst: Continentaal klimaat met warme, hete zomers, maar de winters kunnen zeer koel zijn, vooral in de wijngaarden die op 700 meter hoogte gelegen zijn. De bodems bestaan uit vulkanische grond.
Vinificatie: Handmatige oogst, fermentatie op RVS. Wijn rijpt 3 maanden op grote houten vaten van Frans eiken.
Druiven: Aglianico
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 0.75L
Geur en Smaak: Jonge wijn met veel rood en zwart fruit en fijne florale tonen van rozen en viool. In de smaak ook licht wat cacao en tabak.
Wijn/Spijs: Heerlijk bij gerechten met bereidingen van licht vlees, zoals stoof met konijn of gebraden kip. Ook goed bij pasta met tomatensaus.
Weetje: Aglianico wordt ook wel de Barolo van Zuid-Italië genoemd. Net als nebbiolo rijpt aglianico laat en is de wijn vaak krachtig met forse tannines en zuren.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.