Beschrijving
Pla de Bages, Spanje
Herkomst: Een continentaal klimaat, want door de ligging achter het kustgebergte is de matigende invloed van de Middellandse Zee beperkt en is het verschil in dag- en nachttemperatuur groot. De bodem is rijk aan kalk en klei.
Vinificatie: De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de wijn 4 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
Druiven: Cabernet Franc, Tempranillo, Sumoll
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 0.75L
Geur & Smaak: Fris, gul en elegant, met kruidige aroma’s van munt, viooltjes en rozemarijn, rood fruit, toffee en balsamico. De smaak is fris en zacht en de tannines zijn soepel.
Wijn/Spijs: Serveer op 15 à 17 graden bij gegrilde of gebraden kip, varkens- of kalfsvlees, worstjes, zelfgemaakte hamburgers, gegrilde groenten, vegetarische gerechten met linzen of paddenstoelen of bij steak tartare.
Weetje: Sumoll is een rustieke blauwe druif, oorspronkelijk afkomstig uit Penedès. De naam komt van sumollar wat zoiets betekent als ‘verdorren’. Een jonge wijn gemaakt van 100% sumoll heeft iets ruigs en droogs in de smaak.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.